Kahvaltıların Lezzetli Et Ürünü: Sucuk

Sucuk, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen kırmızı et kıymasının, çeşitli baharatlar ve sarımsak ile harmanlanarak kurutulmuş bağırsak içine doldurulmasıyla üretilen fermente et ürünüdür. Uzun raf ömrüne sahip et ürünü olan sucuk, Balkanlar coğrafyasından Orta Asya’ya kadar yaygın olarak tüketilen bir gıda maddesidir. Sucuk, Orta Doğu ülkelerinde de sıklıkla tüketilen önemli bir besin kaynağıdır. Tüm ailenin toplandığı pazar kahvaltılarının vazgeçilmez gıda maddelerinden biri olan sucuk ürünleri, aynı zamanda ara öğünlerde ve pikniklerde misafirlere eşsiz bir lezzet sunmanıza olanak sağlayacak ürünlerden biridir. Dünyanın farklı bölgelerinde farklı biçimlerde tüketilen sucuklar arasında en sık tercih edilen sucuk çeşitleri; kangal sucuk, baton sucuk, parmak sucuk ve varyanta sucuk ürünleridir. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile sucuk ürünleri, farklı üretim biçimlerine göre de fermente sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk olarak ikiye ayrılmaktadır.

Fermente Sucuk Nedir? Sucukta Fermantasyon İşlemi Nasıl Yapılır?

Fermente, olgunlaştırma anlamına gelmektedir. Fermantasyon işlemi ise sucuk üretiminde uzun yıllar kullanılan yöntemdir. Sucuk, kurutulmuş bağırsak içine kırmızı et kıymasının, çeşitli baharat ve sarımsak ile harmanlanıp, bağırsak içine doldurulmasıyla üretilmektedir. Sucuğun asıl üretim biçimi olan fermantasyon işlemi, bağırsak içine doldurulan sucuk ürününün minimum 30 gün boyunca doğal yollar ile bekletilerek gerçekleştirilen olgunlaştırma işlemidir.

Daha önce de belirttiğimi gibi gelişen teknoloji, sucuk üretimini de etkilemiştir. Isıl işlem görmüş sucuk ürünleri; aşama olarak fermantasyon işlemi ile aynı işlemleri görür. Yine kıyma haline getirilen et, çeşitli baharatlar ve sarımsak ile harmanlanarak hayvan bağırsağına doldurulur. Isıl işlem görmüş sucuğun fermente sucuktan ayrılmasının sebebi bekleme süresidir. Isıl işlem görmüş sucuk ürünlerinin olgunlaşma süreci son derece kısadır. Kısa sürede sucuğun olgunlaşması için fazla ısı ve nem işlemi uygulanır. Böylelikle 2 gün gibi kısa bir sürede sucuk olgunlaşmış hale gelmektedir. Fermante sucuk ile ısıl işlem görmüş sucuk arasındaki farklar bu şekildedir. 

Beslenme uzmanları, fermente sucuk ürünlerinin ısıl işlem görmüş sucuklara oranla daha sağlıklı olduğunu ifade ederek tüketicilere fermente sucuk ürünlerini tercih etmelerini tavsiye etmektedir.

Sağlıklı ve Lezzetli Sucuk Ürünleri Uygun Fiyatları ile Nereden Satın Alınır?

Sağlıklı ve lezzetli fermente sucuk ürününü uygun fiyat seçenekleri ile satın almak istiyorsanız Peynirci Baba online mağazamızda yer alan Sucuk kategorisini ziyaret edebilirsiniz. Siparişini vermeniz durumunda ürün, güvenli paketleme sistemine uygun koşullarda paketlenerek Peynirci Baba güvencesi ile adresinize ulaştırılmaktadır.